lauantai 17. tammikuuta 2009

Ohjausviesti: orientoiva jakso, toinen viikko

Tervehdys kaikille Pedacasting-koulutuksen Ning-verkoston jäsenille!

Orientoivan jakson ensimmäinen viikko on takana. Ilmoittautuneista kahta vaille kaikki ovat kirjautuneet Ning-ympäristöön, ja monenlaista pientä aktiviteettia on jo ilmennyt.

Ning-sivustolla jokainen voi esimerkiksi kommentoida, avata keskusteluita, perustaa teemaryhmiä, kirjoittaa blogi-merkintöjä ja tuoda media-aineistoja yhteiseen verkkotilaan.

Oman Ning-sivun sisustaminen tuo persoonat näkyviin ja ruokkii vierailijoiden uteliaisuutta. Tarkkaile omia reaktioitasi, kun kurkistelet muiden kurssilaisten sivuja. Rohkene tutustua virtuaalisesti.

Ensi viikon aikana olisi tärkeää luoda perushahmotus avattuihin verkkotiloihin. Kokonaisuuden kannalta kuitenkin vielä tärkeämpää olisi oman osallistumisen päämäärien asettaminen. Verkostoituminen on kivaa. Mutta tämä matka pyrkii myös mielekkäisiin tavoitteisiin.

Lue huolella wikin orientaatiosivu, täytä kohdan kaksi lomake alustavasti ja palauta se. Voit matkan varrella muokata ja täydentää tavoitteitasi, joten älä ota tehtävää turhan raskaasti.

Tuore kirja Sosiaalinen media opetuksessa saattaisi olla sopiva hankinta oheislukemistoksi. Kirjasta lyhyesti kurssiblogissa.

Hienoa, että olet lähtenyt tälle matkalle. Heittäydy mukaan, anna itsestäsi jotain muille, rohkene harhailla, etsiä, erehtyä ja löytää. Säätele omaa verkko-osallistumistasi niin, että olet koko ajan mukavuusvyöhykkellä.

Tarkkaile itseäsi: Millaista verkossa opiskelu on? Eläydy oppijan osaan ja hyödynnä kokemustasi, kun itse olet opettajana verkossa.

Oppijan roolissa itsekin, innostunein terveisin Anne Rongas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti